Opći uvjeti

Svaka fizička ili pravna osoba koja koristi ovu internet stranicu (brzakupnja.com) smatra se Korisnikom. Koristeći usluge ove Internet stranice, Korisnik prihvaća sve, niže navedene, uvjete.


Korisnik se nije dužan registrirati kako bi posjetio ovu Internet stranicu, i nije dužan izvršiti registraciju u slučaju kupnje ili korištenja usluga ove stranice. Bez obzira na registraciju, Korisnik će biti u mogućnosti kupiti proizvode, izvršiti plaćanje i koristiti usluge ove Internet stranice.

1. Općenito

Internet stranica brzakupnja.com u vlasništvu je trgovačkog društva

Parallax Global. E: info@brzakupnja.com.

Putem ove internet stranice (brzakupnja.com), Korisnicima se daje mogućnost kupnje proizvoda različitih proizvođača.

2. Autorska prava

Sav sadržaj ove internet stranice (brzakupnja.com) ekskluzivno je intelektualno vlasništvo tvrtke Parallax Global i trećih strana te se ne smije reproducirati, distribuirati ili na bilo koji drugi način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka tvrtke Parallax Global ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu tvrtki

Parallax Global ili bilo kojoj trećoj strani. Sadržaj objavljen na ovoj Internet stranici može se koristiti samo za individualne potrebe Korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Neovlašteno korištenje sadržaja ove Internet stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava tvrtke

Parallax Global i podložno je tužbi.

3. Izmjena uvjeta korištenja

Parallax Global zadržava pravo ažuriranja, izmjene i uklanjanja podataka s ove Internet stranice te zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja, pravila privatnosti i ostalih informacija na ovoj Internet stranici u bilo koje vrijeme i bez prethodnog upozorenja.

Sve izmjene i dopune navedenih odredbi i uvjeta stupaju na snagu od trenutka kada su objavljene na ovoj Internet stranici.

4. Sadržaj Internet stranice i hiperveze

Hiperveze na ovoj Internet stranici mogu voditi do Internet stranica trećih strana.

Parallax Global nije odgovoran za informacije sadržane na Internet stranicama trećih strana kojima se može pristupiti putem hiperveza na Internet stranici brzakupnja.com, niti će se smatrati odgovornim za neodgovarajuće korištenje sadržaja na svojoj Internet stranici, što je isključiva odgovornost Korisnika.

5. Jamstva

Ova Internet stranica ne smije se koristiti u nezakonite svrhe ili svrhe vezane uz zločine ili nezakonite aktivnosti bilo koje vrste. Zabranjeno je slanje, korištenje ili ponovna upotreba nezakonitih, uvredljivih, nepristojnih i ugrožavajućih materijala ili bilo kojih materijala koji mogu prouzročiti kršenje autorskih prava, registriranih zaštitnih znakova, privatnosti ili bilo kojih drugih prava ili koji mogu na neki način vrijeđati treće osobe, te materijala koji mogu sadržavati računalne viruse, političku propagandu, oglašavanje, lančane poruke, masovno slanje pošte ili bilo koji drugi oblik neželjene pošte i općenito bilo koje druge vrste smetnji.

Internet stranica i proizvodi ne smiju se upotrebljavati ni u kakve ilegalne, pornografske, neistinite, diskriminirajuće ili rasističke svrhe.

Korisnik se obvezuje pravilno, odgovorno i ispravno koristiti sve informacije i sadržaje kojima može pristupiti putem Internet stranice ili putem Internet stranica trećih osoba, a za koje postoji veza na ovoj Internet stranici.

Parallax Global, prema vlastitoj procjeni, ima pravo odbiti pristup Internet stranici ili otkazati narudžbe onim Korisnicima koji nezakonito koriste sadržaj i/ili su prekršili bilo koji od uvjeta navedenih u ovom dokumentu.

6. Sklapanje ugovora na daljinu

Sukladno odredbama zakona o zaštiti potrošača, ovi Uvjeti dio su obveze Prodavatelja

Parallax Global (u daljnjem tekstu Prodavatelj), te služe tome da Kupac, prije sklapanja ugovora na daljinu, bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Kupac odnosi se na svakog korisnika ove internetske stranice, bila to fizička ili pravna osoba, a koja naruči i plati bilo koji proizvod na web stranici Prodavatelja.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice brzakupnja.com nastupa u svoje ime.


Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu uvjeta u svako vrijeme, a navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovoj Internet stranici.

U procesu narudžbe proizvoda s ove Internet stranice, prije potvrde narudžbe, Kupac je dužan prihvatiti/izjaviti da je upoznat/suglasan s Uvjetima kupnje. Potvrdom narudžbe ugovor se smatra sklopljenim, te se putem e-mail potvrde šalje Kupcu. Uvjeti kupnje dio su ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda.

Da bi sklopljeni ugovor bio valjan nužno je da je Kupac osoba s potpunom poslovnom sposobnosti.

Korisnik se nije dužan registrirati, ali ako želi, može to učiniti putem obrasca za registraciju na brzakupnja.com.


Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do promjene podataka, Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja.

Istinitost i točnost unesenih podataka važni su za ispravnu narudžbu i dostavu. U slučaju netočnih podataka, Prodavatelj ne odgovara za eventualne poteškoće.

Ako Kupac sumnja da su njegovi podaci dostupni trećoj strani, da se koriste ili bi se mogli koristiti bez njegove suglasnosti, Kupac je dužan odmah obavijestiti Prodavatelja.

Prodavatelj nije odgovoran za neispunjavanje obveza prema ovim Uvjetima u slučaju izvanrednih situacija i događaja na koje Prodavatelj nema utjecaja kao što su, elementarne nepogode, rat, terorizam, štrajk, razna ograničenja ili kašnjenja koja utječu na prijevoznike ili kašnjenja pri nabavi robe.

7. Korisnički račun

Kupac može naručiti robu izravno u sučelju web trgovine pod registracijom ili bez registracije.

Pri prijavi na internetsku stranicu i naručivanje robe kupac je dužan dati točne i istinite podatke. Kupac mora ažurirati podatke navedene na korisničkom računu nakon bilo kakve izmjene. Prodavač smatra da su podaci koje je kupac dao na korisničkom računu i tijekom procesa naručivanja robe ispravni.

Pristup korisničkom računu zaštićen je korisničkim imenom i zaporkom. Kupac se obvezuje da će sačuvati povjerljivost informacija potrebnih za pristup njegovom korisničkom računu.

Prodavatelj ima pravo izbrisati korisnički račun, posebno ako kupac ne koristi svoj korisnički račun više od 24 mjeseca ili ako kupac krši svoje obveze prema ugovoru o kupnji (uključujući uvjete i odredbe).

8. Informacije o proizvodima

Svi proizvodi su prikazani opisno i fotografijama koje su vlasništvo Prodavatelja i/ili trećih strana.

Zabranjeno je bilo kakvo neovlašteno kopiranje i korištenje podataka ove Internet stranice.

Podaci koji se nalaze na Internet stranici brzakupnja.com u svakom opisu proizvoda i usluga, sa svojim fotografijama, grafičkim prikazima ili videozapisima, kao i zaštitnim znakovima, imaju samo svrhu informiranja. Stoga Prodavatelj ne odgovara za eventualne pogreške u navedenim informacijama, ali se obvezuje da će napraviti sve što je u njegovoj moći da ispravi navedene pogreške i propuste u što kraćem roku.

Fotografije proizvoda koji su predmet narudžbe ne moraju uvijek u potpunosti odgovarati proizvodima u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Prodavatelj ne odgovara za eventualne greške u prijevodu.

Željeni proizvod moguće je naručiti samo ako je raspoloživ i dostupan. Zbog velikog broja istovremenih narudžbi može se dogoditi da je informacija o raspoloživosti proizvoda pogrešna i da se ne podudara sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, Prodavatelj će o tome obavijestiti Kupca. Kupac će biti obaviješten o roku u kojem je proizvod dobavljiv, te će mu biti ponuđen mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz brzakupnja.com koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.


9. Cijene proizvoda i troškovi dostave

Sve cijene istaknute na Internet stranici brzakupnja.com izražene su u kunama (HRK KN). PDV je uračunat u cijenu proizvoda.


Prije potvrde narudžbe Kupac ima uvid u konačnu cijenu koju plaća za narudžbu. Konačna cijena iskazana je kao suma odvojeno iskazanih stavki: cijena proizvoda, cijena PDV-a, i cijena dostave (ukoliko ona nije besplatna).

Za detalje oko cijene dostave, praćenja narudžbe i vremena dostave pogledajte ovdje (Dostava i praćenje narudžbi).

10. Način plaćanja

Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani i neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

Kreditnim karticama: Visa, MasterCard
Gotovinom prilikom preuzimanja

Plaćanje karticom provodi se sustavom kartične naplate integriranom na ovoj internetskoj stranici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na serverima Prodavatelja. Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, potrebno je odabrati neki drugi način plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica Prodavatelj nema podatke, a oni mogu biti tehničke ili poslovne prirode. Narudžba neće biti procesuirana sve dok se plaćanje ne izvrši do kraja.

Nakon završenog plaćanja, Kupac će putem e-maila biti obaviješten o završenoj narudžbi i sklopljenom ugovoru, a ukoliko kupac ne dobije navedenu obavijest preporučljivo je provjeriti je li poruka u Junk/Spam folderu i je li mailbox pun.

11. Popusti i kodovi za popuste

Prodavatelj će s vremena na vrijeme nuditi razne popuste i kodove za popust, kao što su sezonski popusti, blagdanski popusti, crni petak… itd.

Registrirani korisnici će biti prvi obaviješteni putem e-maila o promotivnim popustima i novostima.

Kod za popust se unosi u procesu naručivanja, a popust se ostvaruje upisivanjem koda u odgovarajuće polje. Ukoliko Kupac želi iskoristit kod za popust, mora ga upisati prije završetka narudžbe. Jednom kada je narudžba završena, za nju više nije moguće iskoristiti kod za popust. U tom slučaju, kod za popust je moguće koristiti za sljedeće narudžbe.

Kupac može iskoristiti samo jedan kod po narudžbi. Kodovi za popust se ne zbrajaju s ostalim akcijama.


12. Rješavanje sporova

Internetsko rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Ovi opći uvjeti podliježu zakonu republike trgovačkog društva, a korisnik i Prodavatelj podliježu isključivo nadležnosti tih sudova.